Escola i Banda Juvenil del Centre Artístic Musical de Moncada

El Centre d’Estudis Musicals “Mestre Palau” del Centre Artístic Musical de Moncada conta amb 26 professors qualificats, la majoria antics alumnes de l’escola i músics actius de la banda, i més de 250 alumnes matriculats. El Centre ofereix una educació musical flexible i personalitzada, assegurant a tots els nostres alumnes una formació instrumental individual i grupal, tant per als qui entenen la Música com quelcom lúdic i cultural, com per als qui volen fer d’ella la seua professió.

Més enllà dels propis objectius educatius, volem enriquir i dinamitzar la vida sociocultural, mitjançant l’organització i participació en activitats d’alumnes i professors, i la cooperació amb les societats i agrupacions musicals del Centre Artístic Musical de Moncada: Banda Simfònica, Bandes Infantil i Juvenil, Orquestra de corda d’educands, Cor d’educands de la nostra escola, Orquestra de cambra Enrique Soriano i Fundació Cultural Rafael de Moncada.

L’any 2015, baix la direcció del mestre Raül Domènech Rubio, la nostra banda juvenil va participar, per primera volta, a un certamen de bandes, aconseguint el 3r Premi i Premi del Públic al 1r Certamen Internacional de Bandes de Musica de Benimaclet. L’any 2018 va aconseguir el Primer Premi i Premi a Millor Desfilada al Certamen de Bandes Juvenils de Castellar-Oliveral, València.

La nostra escola està en contínua activitat, mostra és l’organització del Concurs de Bandes Juvenils “Memorial Francisco Fort”, on cal esmentar la participació d’agrupacions juvenils a nivell nacional i internacional.

També des de la Fundació Cultural Rafael Alabort, la nostra escola organitza el Concurs de Joves Intèrprets, on participa el nostre alumnat d’ensenyances elementals.

A més a més de tindre un compromís amb la qualitat i la millora contínua, la nostra missió és formar futurs músics tenint en compte  tant la formació cultural com les relacions personals: camaraderia, solidaritat, harmonia i amistat.