Director Banda Sinfónica del Centre Artístic Musical de Moncada

Rafael Pascual Alfonso naix a Moncada i comença els seus estudis musicals al Centre Artístic Musical de Moncada. Ingresa al Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València on acaba al 1991, el Grau Superior de Música en l’especialitat de saxofò. Al 1.993 ingresa a la Universitat de València (Psicología).

Al 1.985 obté el premi extraordinari de Grau Elemental a la seua especialitat instrumental. Estudia amb solistes de prestigi internacional com: Eloy Gracia, Antonio Daniel, Pedro Iturralde i Daniel Deffayet.

Realitza cursos especialitzats de direcció d’Orquesta, Banda i Cor amb professors com: Roberto Forés, Luis Sanjaime, Bernardo Adam Ferrerrero, Albert Argudo, Juan José Olives, Pablo Sánchez i Eduardo Cifre.

És profesor de Llenguatge Musical, Teoria de la Música, saxofò i harmonia al Centre d’Estudis Musicals “Mestre Palau” de Moncada. Ha dirigit bandes de música com l’Agrupació Musical de Massarrojos, Centre Instructiu Musical d’Alfafar, Lira i Casino Carcaixentí, i director convidat de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera.

Ha participat com conferenciant a diverses jornades i coloquis sobre l’educació musical i la correcta implantació de la L.O.G.S.E. en les escoles de música. Continua els seus estudis musicals de composició, repentització i direcció de cors al Conservatori Superior de Música de València. Conclou a la Universitat Politècnica de València els cursos de Doctorat pertanyents al programa de Música de la facultat de Belles Arts.

A la seua trajectòria musical cal destacar els següents reconeiximents:

  • Any 2000 i 2001 Menció d’Honor al Certamen Internacional de Bandes de València.
  • Premi Euterpe 2004 al millor expedient acadèmic del Conservatori Superior de València.
  • Premi al millor Director al Certamen de Burgos del 2009.
  • Menció Honorífica en direcció de Cors 2005 al Conservatori Superior de València.

Des de setembre de 2019 és director de la banda simfònica del Centre Artístic Musical de Moncada.